Desig de la mare i Funció del Pare en el que som, fem, pensem i desitgem

 

Data d'inici: pendent de confirmació

Sessions: pendent de confirmació

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades

Lloc: pendent de confirmació

Preu: General, 80 euros. Estudiants, 40 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: En el principi fou el desig de l'Altre

Les qüestions sobre els origens estan presents en la construcció de relats en cultures de totes les èpoques. La religió, la història, la mitologia, la filosofia, l'espiritualitat i la ciència són les principals respostes que l'ésser humà de tots els temps s'ha donat per apaivagar els seus neguits respecte a la falta de l'Altre en relació amb la qual es constitueix. Aquesta constatació epistemològica, no obstant, pot esborrar-se amb la robotització del subjecte a la que aspiren les neurociències en col·laboració amb el desenvolupament tecnològic.

Sessió 2: Complex d'Èdip i Funció del Pare en l'actualitat

El complex d'Èdip i la Funció del Pare són els garants de la normativització de les pulsions agressives i incestuoses que caracteritzen a tots els nens i nenes, dels 0 als 5 anys aproximadament. Aquesta dit-mensió simbòlica, que s'articula amb les dimensions imaginària i real, en virtut d'un quart nus que convoca al Pare Simbòlic des de els origens de la cultura, permet a la criatura humana insertar-se en l'àmbit social i polític desde una posició ètica i responsable. Però, ¿què passa en la posmodernitat en la que vivim, en la que el discurs dominant és el discurs capitalista, correlatiu a la deflació de la Funció del Pare?

Sessió 3: Sobre les conseqüències de la deflació de la Funció del Pare en la posmodernitat

El subjecte és permeable a l'Altre familiar i l'Altre sociopolític en el que neix. Les paraules, ideals i desitjos d'aquests àmbits en els que ens constituïm determinen la nostra manera de ser, de pensar i desitjar. Aleshores, ¿Quines són les conseqüències de la deflació de la Funció del Pare en la posmodernitat?

Sessió 4: La singularitat i la època en la cura psicoanalítica

El psicoanalista digne d'aquest nom no pot ser aliè a la època ni a les singularitats del cas per cas. Aquest principi que Lacan va formular i dirigir als psicoanalistes, en el seu desig de garantir la eticitat i dit-mensió epistemològica psicoanalítiques en la direcció de la cura, distingeix radicalment a la psicoanàlisi de totes les altres psicoteràpies que oferta el mercat pervers i canalla de la cultura.

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.