La Funció del Pare a la infància.

Trastorns psíquics i tractament psicoanalític de l'infant

 

Data d'inici: 1 de abril de 2016

Sessions: 1-8-15-22 de abril. De 19:30 a 21:00.

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades: Exhaurides

Preu: General, 80 euros. Estudiants, 40 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: Causes de l'enuresi, l'encopresi, el terror nocturn, l'ansietat, la depressió i els trastorns de la conducta

Conèixer les causes de les patologies psíquiques que pateixen molts infants permet dissoldre els símptomes i resoldre les patologies, aspectes que possibiliten un millor desenvolupament psíquic, cognitiu, intel·lectual i social dels fills. A més, aquestes qüestions permetran fer un replantejament i millor formulació dels drets de la infància que recull La Convenció sobre els Drets del Nen que defensen diverses institucions i ONGs.

Sessió 2: Causes de la bipolaritat, el TDAH, el TOD i l'autisme

El tractament psicoanalític de les psicosis infantils com l'autisme i la bipolaritat, que contempla el Sistema de Salut Públic d'alguns països, dóna la possibilitat als pares i els infants que les pateixen una sortida digne, i radicalment diferent a la que proposen psicòlegs i psiquiatres, que no van més enllà de les pautes ideològiques i el tractament farmacològic que conformen els seu arsenal terapèutic.

 

Per altra banda, s'analitzarà el TDAH que va descriure la psiquiatria, trastorn que en l'actualitat els mateixos psiquiatres denuncien afirmant que ha estat un invent que només ha servit per a embrutir els infants amb medicaments i que les farmacèutiques s'enriqueixin.

Sessió 3: Causes dels trastorns de la parla, del llenguatge i de l'aprenentatge

¿Quines són les causes dels trastorns de la parla, del llenguatge i de l'aprenentatge? ¿Com tracta la psicologia, la psiquiatria i la pedagogia aquestes afeccions que obstaculitzen el normal desenvolupament psíquic, cognitiu i intel·lectual? ¿Quina solució aporta el tractament psicoanalític a les persones afectades per aquests símptomes?

Sessió 4: Els fills, i els pares, al psicoanalista

La cura psicoanalítica és una pràctica clínica del cas per cas. Aquest principi teòric-pràctic demanda al psicoanalista donar un tractament singular a la persona que demanda curació. Això vol dir que, tot i patir el mateix símptoma, com per exemple un trastorn del llenguatge, el tractament no pot seguir un protocol, donat que cada persona té una novel·la familiar singular. Per aquest motiu, pot ésser necessari per a l'èxit clínic que, en el tractament psicoanalític de nens, el psicoanalista impliqui d'alguna determinada manera als pares.

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.