La Funció del Pare en la infància i l'adolescència

 

Data d'inici: 5 de febrer de 2016

Sessions: 5-12-19-26 de febrer. De 19:30 a 21:00.

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades: Exhaurides

Preu: General, 80 euros. Estudiants, 40 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: Naixement, complex d'Èdip i Funció del Pare

La criatura humana, en néixer, es caracteritza per la seva prematuritat i la necessitat d'un Altre (que per qüestions pràctiques s'anomena Altre primordial o matern) que el desitgi i li parli per a continuar desenvolupant-se neurofisiològicament. Però si quelcom diferencia, radicalment, a l'ésser humà de tots els altres animals que poblen el planeta, allò que ens humanitza, és la fase del mirall (aproximadament als 18 mesos), el complex d'Èdip (entre els 0 i els 5 anys aproximadament) i el seu pivot central, la normativitzant pulsional anomenada Funció del Pare.

Sessió 2: La Funció del Pare a l'adolescència

La majoria dels que són pares coincideixen en que l'adolescència és un dels períodes més difícils en la relació entre pares i fills. ¿Per què?

 

Sense dubte, la pubertat introdueix en la psique qüestions que reactualitzen les identificacions primàries i secundàries del període del complex d'Edip, les pulsions, el posicionament subjectiu i la conformació de la identitat sexual, qüestions que convoquen a la Funció del Pare, funció de la que depèn la nostra manera d'ésser en el món i l'elecció d'objecte sexual.

 

Sessió 3: Pares, familiars, amics, professors, societat, política, internet i mitjans de comunicació en la conformació de la subjectivitat dels fills

L'Altre familiar no és sense l'Altre cultural i sociopolític en el que s'inscriu. Ambdòs Altres capturen a la criatura humana abans de nèixer, criatura que es constituirà en la seva relació amb les faltes del llenguatge i l'Altre, i que determinarà allò que serà, farà i desitjarà. És en aquest sentit estructural que es poden introduir, en l'anàlisi de la subjectivitat dels fills, allò que diuen pares, familiars, amics, professors, societat, política, internet i mitjans de comunicació.

Sessió 4: L'escolta psicoanalítica en la resolució dels problemes en la infància i l'adolescència

L'escolta psicoanalítica i la interpretació del mateix nom permeten que aquell que asocia lliurement pugui escoltar, en allò què diu, el que determina els seus problemes. Aquesta és l'única manera de poder resoldre una problemàtica sense caure en la suggestió i l'adoctrinament que caracteritzen els discursos de domini, com són la psicologia, la psiquiatria, l'educació, la moral, la religió i l'espiritualitat, entre d'altres discursos malignes que oferta el mercat de la cultura.

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.