Les disfuncions sexuals, al divan del psicoanalista

 

Data d'inici: 2 de maig de 2014

Sessions: 2-9-16-23 de maig. De 19:30 a 21:00.

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades: Exhaurides.

Preu: General, 75 euros. Estudiants, 35 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: Les disfuncions sexuals

¿Qué són les disfuncions sexuals? ¿Quines són les seves causes? ¿Quines disfuncions sexuals són les més comuns? ¿Com puc saber si pateixo d'una disfunció sexual? ¿Quins són els criteris diagnòstics que permeten establir si una determinada patologia o disfunció sexual té una causa neurofisiològica, física, genètica o psíquica? ¿Com afecta una disfunció sexual en una relació amorosa? ¿Quines disciplines s'ocupen de les disfuncions sexuals? ¿Quina concepció tenen de l'ésser humà aquestes disciplines?

Sessió 2: Ideologia, medicalització i cirurgia: ¿solucions per a les disfuncions sexuals?

La medicina i tota mena de teràpies alternatives s'han ocupat de les disfuncions sexuals i la potenciació de la sexualitat. Des de els filtres d'amor, célebres en la época en la que es va escriure la inmortal obra Tragicomèdia de Calisto i Melibea, popularitzada amb el nom de La Celestina a la cirurgia, passant pels tractaments farmacològics, la pràctica d'esport, la lectura de literatura eròtica o el consum de pornografia, molts són els remeis que els homes han creat per a solucionar els problemes que se'n deriven del conegut aforisme de Lacan «No hi ha relació sexual».

Sessió 3: La disfunció sexual: un símptoma que demanda ser escoltat

¿Què vol dir que la disfunció sexual és un símptoma que demanda ser escoltat? ¿Què escolta un metge? ¿Què escolta un terapeuta? ¿I una persona qualsevol? ¿En què consisteix la lectura-escolta psicoanalítica i que la diferencia radicalment de les altres maneres d'escoltar? ¿Què fa un psicoanalista amb allò que escolta del seu analitzant que no faci el metge ni qualsevol altre terapeuta? ¿Per què les interpretacions del psicoanalista produeixen efectes saludables en l'analitzant, dissolent els símptomes que el fan patir i possibilitant un nou posicionament subjectiu, més ètic, epistèmic i responsable?

Sessió 4: La sexualitat humana, un descobriment psicoanalític

¿Què és la sexualitat humana? ¿Què opinen de la sexualitat la ciència, la religió i la filosofia? ¿Què ha descobert la psicoanàlisi que subverteix els altres sabers? ¿Quin és el paper del llenguatge en el procés de fer cos i en el de forjament de la psique? ¿Quina relació hi ha entre el llenguatge, la estructura psíquica i el cos? ¿En quina mesura és necessària la formalització d'una triple dimensió, Real, Imaginària i Simbòlica, alhora d'abordar què és la sexualitat, en les múltiples variants existents, en els éssers humans? ¿Com s'articula aquest tripalium característic del subjecte i la Funció del Pare o, en el seu defecte, el sinthome?

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.