Les psicosis (autisme, delirant, esquizofrènia, paranoia, MD, bipolar, malenconia).

Medicalització i control psiquiàtric vs. cura psicoanalítica

 

Data d'inici: 3 de febrer de 2017

Sessions: 3-10-17-24 de febrer. De 19:30 a 21:00.

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades: Exhaurides.

Preu: General, 80 euros. Estudiants, 40 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: Història de la bogeria i els seus tractaments

¿Què era ésser boig a les diferents èpoques de la història? ¿Què feien amb els bojos les institucions i els especialistes que els tractaven? ¿Quines conseqüències tenien aquests tractaments en els malalts psíquics? ¿Com veia la societat als bojos?

 

Conèixer l'origen i evolució de les idees sobre la bogeria, i els tractaments que es dispensaven, ens permetrà entendre millor l'actual situació de la situació.

Sessió 2: El diagnòstic d'una psicosi

¿Com diagnostica un psiquiatra? ¿En què consisteixen les entrevistes preliminars i el diagnòstic estructural clínic psicoanalític?

 

Diagnosticar una estructura psíquica per les seves manifestacions sintomàtiques observables, com fan els manuals de psiquiatria, entre els que destaca el DSM i les seves revisions posteriors, acostuma a ser el primer pas per als extraviaments clínics i els greuges antiètics envers la persona que pateix una malaltia psíquica.

Sessió 3: El psicòtic atrapat en les xarxes de l'IAS, el Centre de Salut Mental d’Adults, el PAE-TPI i el EIPP

¿Quines persones han decidit, i amb quins criteris, els protocols assistencials, i la formació dels responsables en dur-los a terme, per a les persones que demanden i/o necessiten un tractament psíquic en el nostre país? ¿Quines estructures s'han creat, i quines respostes es donen desde les institucions, per atendre els problemes psíquics? ¿Què fan en altres països d'Europa? ¿Quins són els resultats i quines les conseqüències per als psicòtics i els seus familiars del model actual? ¿Seria desitjable un nou model en l'àmbit de la Salut Psíquica?

Sessió 4: La direcció de la cura psicoanalítica en les psicosis

El coneixement que tenim en l'actualitat del subjecte, en virtut de lo que la clínica psicoanalítica ens ensenya, permet un nou paradigma en l'àmbit de la Salut Mental.

 

No obstant, encara a molts països, com en el nostre, els responsables polítics, seduïts pels cants de sirena de la indústria farmacéutica i els ideals del capitalisme, continuen defensant un sistema que ha fet dels malalts psíquics malalts crònics, dependents de la medicació, quan no destinats a una vida sórdida en la que les capacitats i potencialitats intel·lectuals, cognitives, afectives, laborals i socials queden reduïdes a la mínima expressió.

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins dues setmanes abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 50% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.