Principis rectors de l'espiritualitat, la religió, la filosofia i les neurociències

 

 

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places limitades: Exhaurides

Preu: General, 75 euros. Estudiants, 35 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: Origens i actualitat dels discursos espiritualistes

¿Quins són els principals discursos espiritualistes? ¿On es van originar? ¿A què respon la espiritualitat? ¿Quins són els seus principals agents i defensors en l'actualitat? ¿Quins són els motius de la seva presència en les societats posmodernes tecno-científiques? ¿per què interessa al capitalisme, paradoxalment, la seva existència? ¿Quins són els efectes que la espiritualitat té en les persones que intenten solucionar per aquesta via els seu malestar?

Sessió 2: Les religions del llibre llegides per la psicoanàlisi

¿Quines són les religions anomenades del llibre? ¿En què consisteixen? ¿Existeixen elements en cultures anteriors que anticipin les idees que estructuren aquests llibres? ¿De què ens informa la paleoantropologia al respecte? ¿Quines són les interpretacions existents sobre les religions del llibre? ¿Quins són els ideals d'home i dona per aquestes religions?  ¿Pot la psicoanàlisi donar llum a la veritat com a causa del discurs religiós jueu, cristià i islàmic?

Sessió 3: De la filosofia als llibres d'autoajuda

¿Qué és la filosofia? ¿Hi ha raons epistemològiques per establir un el pas del mite al logos? ¿Quins són els primers grans filòsofs? ¿Quines són les principals escoles de filosofia pràctica de l'antiguitat? ¿Com ha evolucionat la filosofia desde els origens a l'actualitat? ¿És possible establir una connexió entre la filosofia i els llibres d'autoajuda? ¿Quin és el model de subjecte d'aquests discursos? ¿Per què el mercat de consum oferta llibres d'autoajuda?

Sessió 4: La subjectivitat segons les neurociències

¿Quin és el model d'ésser humà de les neurociències? Neurotransmissors: ¿Causa o efecte dels trastorns psíquics? ¿Quina resposta dóna la neurociència a les qüestions subjectives? Ideals neurocientífics: ¿el final del pensament crític i la humanitat? Els projectes científics per assolir la inmortalitat.

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.