Terrorisme, violència de gènere, maltracte infantil, bullying...

Gènesi i avenir de la violència en els éssers humans

 

 

Docents: Dr. José Miguel Pueyo (psicoanalista) i Jordi Fernández (psicoanalista)

Places: 40. Exhaurides

Preu: General, 75 euros. Estudiants, 35 euros.

 

Formulari d'inscripció: Al final de la pàgina

Sessió 1: L'ésser humà: bo o dolent?

Sobre la bondat i la maldat de l'ésser humà s'han escrit moltes pàgines. Teòlegs, filòsofs, pedagogs i científics de totes les èpoques han intentat respondre aquesta pregunta fonamental i donar una solució. ¿Quines són les seves tesis i els seus arguments? ¿Quins són els descobriments de la clínica psicoanalítica que donen llum a les qüestions que no deixa de plantejar la naturalesa esmunyedissa, per als discursos convencionals, de l'ésser humà?

Sessió 2: Sobre les solucions fallides per als eterns mals de la humanitat

Com deia el poeta llatí Publius Ovidius Naso (43 a.C. – 18 d.C), al llibre setè de La Metamorfosi: ¿Cuál la causa de tan gran temor? Sacude de tu virgíneo pecho las concebidas llamas, si puedes, infeliz. Si pudiera más sana estaría. Pero me arrastra, involuntaria, una nueva fuerza, y una cosa deseo, la mente de otra me persuade. Veo lo mejor y lo apruebo, lo peor sigo. ¿Pot el discurs psicoanalític operar on no paren de fracassar el dret, la moral i la educació?

Sessió 3: Terrorisme, violència de gènere, maltracte infantil, bullying...símptomes de l'Altre

La manca d'anàlisi, habitualment, dóna ales al pitjor de la naturalesa humana. Un Altre maligne, la pulsió de mort i el narcisisme tenen en l'actualitat, més que en èpoques passades, el camí expedit per a manifestar-se obscenament i sense vergonya. Però...¿què és i com es conforma aquest amo absolut que anomenem Altre (inconscient)?  ¿És possible, en virtut de la coneixença de la seva materialitat significant fer quelcom diferent a lo conegut contrastadament inoperant? Potser encara no tot està perdut.

 

Sessió 4: La robotització del subjecte: única sortida possible?

Algunes de les característiques de la hipermodernitat cap a on ens dirigim són el transhumanisme, el neohumanisme, l'IOT i la robotització dels sistemes de producció que, juntament amb el triomf gairebé absolut d'aquesta nova forma de religiositat que són les neurociències, no fan sino que minvar cada vegada més l'espai del subjecte (al desig inconscient i al llenguatge) descobert per Sigmund Freud. ¿En qué consisteixen els ideals de la hipermodernitat? ¿Solucionaran els problemes eterns dels éssers humans? ¿Com seran les persones en aquesta nova societat?

Formulari d'inscripció

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.

Condicions:

 

1- En rebre el formulari s'enviarà un email amb el número de compte bancari per efectuar el pagament del curs.

2- La inscripció quedarà formalitzada en realitzar la transferència bancaria o l'ingrés.

3- El número de places és limitat. És respectarà l'ordre d'inscripció.

4- Hi ha 72 hores per efectuar el pagament desde l'enviament del formulari d'inscripció. En cas contrari es destinarà la plaça a la següent persona, sempre seguint l'ordre cronològic d'enviament del formulari d'inscripció.

5- La ULP-Gi es reserva el dret d'anular el curso. En aquest cas es retornaria l'import de la inscripció.

6- Es pot anular la inscripció i demanar la devolució de l'import pagat, fins una setmana abans de l'inici del curs. En aquest cas se descomptarien les taxes que apliqui el banc per la gestió de la devolució, si n'hi hagués. Si es demana l'anulació de la inscripció durant la setmana prèvia l'inici del curs, es retornarà el 75% de l'import de la inscripció, menys les taxes bancàries, si n'hi hagués.