Benvolguts amics i seguidors de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi,

 

Com a conseqüència de les mesures decretades pel Govern en relació amb la pandèmia causada pel coronavirus covid-19, la xerrada-col·loqui prevista pel 27 de març queda ajornada per més endavant. Tant bon punt es normalitzi la situació i fixem una nova data us informarem.

 

De moment, paciència, calma i respectar les mesures destinades a frenar la propagació del virus.

Salutacions cordials,

 

Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi

EL SUBJECTE HUMÀ. ÉSSER, MALESTAR I FELICITAT

Dia i hora: Cancel·lada

Lloc: Aula A de la Casa de Cultura de Girona

-Jordi Fernàndez. Psicoanalista i President de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi. El subjecte humà i l'ésser.

-Sergio Domínguez. Sociòleg i psicoanalista. El malestar del subjecte humà.

-José Miguel Pueyo. Psicoanalista i Dr. en Psicologia. La ideologia de la felicitat. Bondats i limitacions.

 

Què és el subjecte humà? Què el defineix? Està condemnat al malestar etern? Què és la felicitat? Quins són els déus postmoderns? Com col·labora l'individu en allò de lo què es queixa? Existeix un remei per la falta-a-ser?

 

A la hipermodernitat, són cada vegada menys les persones que posterguen el gaudi, almenys a Occident, donat que la vida es troba hipotecada pel desig de l'amo postmodern, un desig maligne en tant que es caracteritza per conduir al subjecte a la seva reducció al no-res, un subjecte que, paradoxalment, es creu lliure i fins i tot aliè a les estratègies dels discursos de domini.

 

Tractarem aquestes qüestions sobre l'existència i l'ésser de cadascun de nosaltres. Un ésser que no cessa en la recerca de l'objecte que suturi la ferida narcisista de la falta-a-ser.